03-12-2015 11:37 | Door: Aveline Bies

Kyocera Nederland print als eerste bedrijf CO2-neutraal door eigen zonnepanelen met printers te combineren.

Dit meldt Kyocera. Het Solar Powered Printing-programma houdt in dat printers en multifunctionals van Kyocera worden gecombineerd met Kyocera-zonnepanelen waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om CO2-neutraal te printen. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en zijn er minder energiekosten wat betreft printen. Dit is weer een positieve bijdrage aan de ISO14001-certificering en/of MVO-doelstellingen.

De managing director document solutions Etienne Hendriks zegt: “Wij houden bij al onze beslissingen rekening met de verhouding tussen People, Planet en Profit. Duurzame innovatie door middel van slimme productcombinaties zoals ‘Solar Powered Printing’ levert extra productiviteit en dus continuïteit voor ons bedrijf op.”

Hoeveel zonnepanelen nodig zijn, wordt bepaald door te kijken naar de zogeheten typical energy consumption-waarde (TEC) van printers of multifunctionals, ofwel het gemiddeld energieverbruik per apparaat. Door dit energieverbruik vast te stellen kan worden berekend hoeveel zonnepanelen nodig zijn om in de energiebehoefte te voorzien.  Solar Powered Printing kan volgens het concern al rendabel zijn vanaf het gebruik van twee machines. De panelen gaan tussen de 20 en 25 jaar mee.

Bron: Kyocera