03-12-2015 12:29 | Door: Dimitri Reijerman

Energieleverancier Qurrent heeft een concept laten ontwikkelen om een windmolenpark op land om te vormen tot een eco-pretpark met attracties als waterglijbanen en achtbanen.

Het concept is in opdracht van Qurrent gemaakt door het Nederlandse Jora Entertainment, een bedrijf dat onder andere attracties voor de Efteling heeft ontworpen. Het ontwerp beschrijft een eco-pretpark van 8.000 vierkante meter waarbij windenergie het hoofdthema vormt. De windmolens in het park vormen tevens de basis voor allerhande attracties.

Qurrent

De bezoeker kan zich in het pretpark onder andere vergapen aan de Beau Buster, met 240 meter de langste waterglijbaan ter wereld die rond de mast van een windmolen is gebouwd, en een achtbaan die luistert naar de naam Happy Hurricane.

Een vrije val van tientallen meters is mogelijk in de Newton's Nightmare-attractie, terwijl het park ook een educatiecentrum bevat waarin informatie over duurzame energie wordt gegeven. Veel attracties worden ook gevoed door zonne-energie naast de windenergie afkomstig van de molens. Daarnaast krijgt het park een grooschalig recyclingprogramma voor afval.

Windparken beter inpassen in het landschap

Volgens Qurrent-CEO Richard Klatten, eerder nog te gast in DuurzaamBV Radio, moet het concept worden gezien als een manier om windparken op land beter in te passen in het landschap en heeft het een educatief element: "We denken hardop na, op een andere en leuke manier", aldus Klatten. De CEO stelt bovendien dat het concept weliswaar 'de grenzen opzoekt', maar technisch haalbaar is.

Of het project er daadwerkelijk komt, is nog niet duidelijk: Qurrent heeft er alsnog geen concrete plannen voor. Wel zegt Klatten dat het bedrijf overweegt om een oproep te doen om plannen voor het inpassen van windmolens in te dienen.

Qurrent

Bron: Qurrent | Foto: Qurrent