08-12-2015 07:54 | Door: Aveline Bies

Op de COP21 hebben Afrikaanse landen een plan gepresenteerd om in 2020 minimaal 10 gigawatt hernieuwbare energie op het continent te produceren. In 2030 moet dit 300 gigawatt zijn. 

Dit schrijft CleanTechnica. De African Development Bank (AfDB) is een van de grootste sponsoren van het initatief. De organisatie richt zich sinds dit jaar op energie en stelt als doel om binnen tien jaar 620 miljoen Afrikaanse burgers te voorzien van elektriciteit. 

“We hebben ontzettend veel natuurlijke hulpbronnen voor schone energie in Afrika", zegt Akinwumi Adesina, president van de AfDB. "We hebben de potentie om stroom te halen uit zonne-energie, water, wind en aardwarmte."

$5 miljard in 2020

De organisatie financiert conventionele en hernieuwbare elektriciteitscentrales en belooft om vanaf 2020 jaarlijks $ 5 mrd – 40 procent van het totale kapitaal van de bank – te steken in klimaatprojecten. Naar verwachting gaat het initiatief aardwarmte-projecten ontwikkelen in de riftvallei de Grote Slenk, windprojecten in Noord-Afrika en waterkrachtprojecten over het gehele continent.

Bron: CleanTechnica | Foto: South African Tourism, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)