08-12-2015 07:23 | Door: Thijs ten Brinck

Samen met Staffier presenteert energiebedrijf Nuon het Energiedak. Daarin combineren de bedrijven dakisolatie en zonnepanelen in een concept.

Honderdduizenden huishoudens in Nederland verliezen meer warmte dan nodig via het dak. Met het concept Energiedak leggen Nuon en Staffier bij het verbeteren van de dakisolatie direct ook dakgeïntegreerde zonnepanelen aan.

nuon

Zo bespaart de woningbezitter aardgas en levert het dak duurzame elektriciteit. Cindy Kroon, directeur Klanten bij Nuon: “Het is een mooi voorbeeld van hoe wij onze klanten slim en efficiënt helpen om energie te besparen én op te wekken.”

Zwarte zonnepanelen

In de gemeente Wijchen, bij Nijmegen, installeert Staffier voor Nuon de eerste energiedaken bij huishoudens. Omdat het dak tegelijkertijd met de aanleg van de zonnepanelen wordt aangepakt, is het mogelijk de zonnepanelen verdiept in het dak aan te leggen. Staffier Solar Systems uit Zevenaar is verantwoordelijk voor de productie en verkoop van de energiedaken.

In de landbouw is het renoveren van daken ook een goed moment om te investeren in zonne-energie. Verschillende provincies stimuleren boeren om asbestdaken te saneren en zonnepanelen te plaatsen. De subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is eerder dit jaar door bijna alle provincies verlengd.

Bron: Nuon, Staffier | Foto Nuon (side), Bromford, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)