16-12-2015 07:45 | Door: Fitria Jelyta

Het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) biedt zakelijke gebruikers en particulieren een nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie.

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) maakt het mogelijk voor bedrijven en particulieren om een tegemoetkoming te krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en palletkachels. De ISDE is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. RVO.nl is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling.

RVO.nl zegt hiermee zakelijke gebruikers en particulieren die zelf duurzame energie willen opwekken, financieel te ondersteunen. Dit moet leiden tot een energiebesparing en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zo is er in 2016 een bedrag van € 70 mln beschikbaar gemaakt voor de subsidieregeling. Vanaf 4 januari tot en met 31 december 2016 kunnen bedrijven en particuliere huishoudens de subsidie aanvragen.

“Nederlandse huizen en bedrijven zullen in de toekomst minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd”, zegt Minister Henk Kamp van Economische Zaken. “Deze nieuwe ontwikkeling wil het kabinet onder andere stimuleren via deze nieuwe subsidieregeling”. 

Bron: RVO.nl | Foto: RVO.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)