11-04-2013 12:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Twaalf nieuwe zonne-energieprojecten moeten Brazilië duurzamer maken. Op dit moment maakt het Zuid-Amerikaanse land nauwelijks gebruik van de zon.

Brazilië heeft de vurige wens om het aandeel hernieuwbare energie voor 2020 te verdrievoudigen. Een belangrijke rol is weggelegd voor zonne-energie, want het warme Zuid-Amerikaanse heeft geen gebrek aan zonuren. Op dit moment is zonne-energie echter nog maar goed voor 0,01 procent van het totale energieverbruik.

Het huidige geïnstalleerde vermogen van rond de 50 megawatt zal dankzij de twaalf nieuwe projecten - met een totaal vermogen van 300 megawatt - enorm worden opgekrikt. Voor 2014 moeten de projecten gereed zijn, omdat Brazilië in dat jaar het wereldkampioenschap voetbal organiseert. Twee jaar later vinden ook de Olympische Spelen in het land plaats.

De overheid ziet deze twee evenementen als een uitgelezen kans om de mogelijkheden van zonne-energie te demonstreren. Zo worden er zonnepanelen bij het wereldberoemde Maracanã in Rio de Janeiro geplaatst, het stadion waar de finale van het WK zal worden gespeeld. Het is echter wel te hopen dat de zonne-installaties in een iets hoger tempo dan het Olympische park en de verschillende stadions worden gebouwd.

Bron: Cleantechnica

Foto: Marco via Flickr.com