15-04-2013 13:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

SolarCity gaat dit jaar 100 energie-opslagsystemen installeren bij klanten. Naarmate de kosten dalen wil het bedrijf het aantal opslagsystemen uitbreiden.

SolarCity is de grootste aanbieder van zonnepanelen in de Verenigde Staten. Elon Musk, CEO van fabrikant van elektrische auto’s Tesla Motors, is de grootste aandeelhouder van het bedrijf. De opslagsystemen, batterijen van acht kilowattuur, worden geleverd door Tesla. De batterijen worden uitgerust met energie-management systemen waarmee de energie-opslag van een afstand kan worden bijgehouden.

Lyndon Rive, CEO van SolarCity, heeft vertrouwen in de markt voor energie opslag. ‘Binnen tien jaar is dit een levensvatbaar product. Dit is een lange termijn investering,’ aldus Rive. ‘We lossen [hiermee] het opslagprobleem op.’

Voor de transitie naar hernieuwbare energie is een goed systeem voor energie-opslag belangrijk omdat hernieuwbare bronnen, zoals zon en wind, soms veel en soms weinig energie leveren. Hierdoor wordt er soms meer en soms minder energie geproduceerd dan nodig is. Wanneer er te veel wordt geproduceerd moet de energie worden opgeslagen om gebruikt te worden op het moment dat er een tekort is aan energie.

Bron: Bloomberg

Foto: Wikimedia Commons