10-01-2016 11:13 | Door: Aveline Bies

Fastned heeft voor de aankomende drie jaar zijn financiële zekerheid gewaarborgd. Dit maakt het mogelijk om de periode te overbruggen totdat er een solide laadmarkt is ontstaan voor elektrische auto’s.

Volkswagen, Tesla, Audi, BMW, Hyundai, Mitsubishi, Volvo en Nissan zullen in 2017 en 2018 een tweede generatie, betaalbare elektrische auto introduceren.  De auto’s krijgen grotere accu’s, waardoor de reikwijdte minimaal 300 kilometer bedraagt. Ook zal er op hogere vermogens geladen kunnen worden. Hiermee zal het elektrisch rijden definitief doorbreken.

Fastned ziet dat haar laadstations in steeds grotere mate gebruikt worden, een ontwikkeling parallel aan de groeiende elektrische automarkt. Gedurende een aantal maanden groeit het bedrijf al met ruim 10% per maand in omzet, afzet en aantal klanten. Daarom is de verwachting dat de eerste laadstations halverwege volgend jaar het break-even punt zullen passeren. Vanwege een gunstige bijtelling van 4% die nu alleen geldt voor volledig elektrische auto’s kan het break-even punt naar voren verschuiven.

Aandelen

Fastned is van plan om tijdens de eerste helft van 2016 opnieuw certificaten van aandelen te verstrekken om de bouw van nieuwe stations in Nederland en Europa te financieren.

Ook heeft het bedrijf in overleg met de financiers een goede financiële basis gelegd om in alle operationele kosten voor de komende drie jaar te voorzien. 

Bron: Fastned | Foto: Fastned (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)