25-01-2016 12:26 | Door: Aveline Bies

Abu Dhabi steekt per hoofd van de bevolking vier keer zoveel geld in de financiering van schone energieprojecten als de staat New York.

De staat New York maakt $ 5 mrd vrij voor het Clean Energy Fund, dat een looptijd van tien jaar heeft. De staat wil de globale hub worden voor innovaties binnen de hernieuwbare energie.

Het meeste geld besteedt New York aan initiatieven die al bestaan en die zich richten op het stimuleren van de vraag naar hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en het opschalen van de opbloeiende sectoren. New York wil in 2030 voor 50 procent op hernieuwbare energie draaien.

Duurzaam naast olie

De National Bank of AAbu Dhabi (NBAD) van De Verenigde Arabische Emiraten investeert $ 10 mrd in duurzame energieprojecten, ook voor de komende tien jaar. 

Het rapport ‘Financing the Future of Energy’ van de bank voorspelt een groot gat tussen energieaanbod en -vraag in de Golf, vooral in de vorm van elektriciteit. Met de investeringen hoopt NBAD dit gat te dichten.

De aardolierijke Arabische Emiraten, met 9,4 miljoen inwoners, investeren zo opvallend genoeg per hoofd van de bevolking vier keer meer in duurzame energie dan de staat New York (19,8 miljoen inwoners). 

Bron: nbad.com, nyserda.ny.gov | Foto: Mike Lewinski, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)