28-01-2016 16:14 | Door: Dimitri Reijerman

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft dit jaar € 70 mln beschikbaar voor tegemoetkomingen bij de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

De subsides vallen onder de zogeheten investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Met deze regeling wil de overheid dat bedrijven en huishoudens minder gas gaan verstoken door op een duurzame wijze te verwarmen. Dit bespaart CO2-emissies en energie.

Om deze omslag te maken, wil RVO.nl via de ISDE-regeling particulieren en bedrijven financieel bijstaan. In totaal is er voor 2016 € 70 mln beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in een apparatenlijsten, die continu worden aangevuld en bijgewerkt.

Onder de regeling vallen diverse duurzame verwarmingsinstallaties, zoals zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De hoogte van het subsidiebedrag hangt onder andere af van de energieprestatie.

De ISDE-regeling loopt tot en met december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. Op 13 januari 2016 waren er tweehonderd aanvragen binnen. Daarvan waren 113 particuliere aanvragen en 87 zakelijk.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Foto: public domain