28-01-2016 14:58 | Door: Dimitri Reijerman

Eneco heeft samen met Inventum een compacte warmtepomp ontwikkeld die op een bestaande cv-installatie is aan te sluiten. De zogeheten WarmteWinner kan tot 60 procent op het gasverbruik besparen.

Volgens Eneco gaat de WarmteWinner € 2.000 kosten, maar met een ISDE-subsidie daalt de prijs naar € 1.000. Door de geschatte jaarlijkse besparing van € 250 op de energierekening verdient de warmtepomp zich in nog geen vier jaar terug, claimt het energiebedrijf.

Eneco warmtewinner

De WarmteWinner werkt met elke cv-ketel en is in enkele uren te plaatsen. De warmtepomp neemt de taak over van de mechanische ventilatie. Het apparaat haalt warmte uit de lucht in huis en geeft die via de cv-ketel opnieuw af aan het verwarmingssysteem. Op gemiddelde dagen is dat voldoende om een woning op temperatuur te houden. Wordt het buiten te koud, dan schakelt de cv-ketel in om de WarmteWinner te ondersteunen.

Minder CO2-emissies en langere levensduur cv-ketel

Eneco stelt dat de WarmeWinner compatibel is met het OpenTherm-protocol van moderne cv-ketels. Ook de Toon van Eneco kan het apparaat aansturen. Bovendien hoeft een cv-ketel minder te werken, waardoor deze langer meegaat, terwijl consumenten minder CO2 uitstoten.

Het energiebedrijf rekent een servicebedrag van € 5 à € 10. De WarmteWinner is vanaf de zomer te koop en de koper krijgt twee jaar garantie. De levensduur wordt geschat op vijftien jaar. Het bedrijf verwacht er in 2016 circa 100.000 te kunnen verkopen.

Bron: Eneco | Foto: Eneco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)