10-02-2016 10:06 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse energieconcern RWE, in Nederland eigenaar van Essent, richt een eigen fonds op voor deelnemingen in energiestart-ups.

Dat maakte Peter Terium, topman van het Duitse bedrijf, bekend tijdens een bezoek aan Californië. RWE’s New Ventures-tak, gevestigd in Silicon Valley, zal de € 130 mln gebruiken voor investeringen in vooral Amerikaanse jonge bedrijven. Techniek uit de Verenigde Staten wil RWE ook in Europa toepassen.

Enorme klantenbasis voor slimme diensten

“Er zijn vele slimme start-ups actief in onze sector”, zegt Terium. “Maar wij hebben 23 miljoen klanten, en we weten precies wat ze willen.” RWE investeerde in de Verenigde Staten al in energieopslagstart-up Stem en in het laadpalennetwerk van KnGrid.

RWE heeft zich net als zijn concurrent E.on voorgenomen om het concern te splitsen in een productietak met vooral conventionele energiecentrales en een duurzame dienstentak die alle hernieuwbare energieactiviteiten en de energiedistributie voor zijn rekening neemt.

Eerder maakte Essent bekend dat het RWE-dochterbedrijf na de splitsing in de duurzame helft van het Duitse concern terechtkomt. 

Bron: RWE, GreentechMedia | Foto: BB.12069, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)