18-02-2016 12:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Noorse oliebedrijf Statoil heeft een investeringsfonds van $ 200 mln opgezet. Daarmee ondersteunt het start-ups en kleine ondernemingen die actief zijn met duurzame energie.

De transitie naar een koolstofarme samenleving biedt volgens Statoil nieuwe kansen. Het bedrijf wil het fonds gebruiken om duurzame ondernemingen winstgevend maken in de transitie. Het fonds is opgericht als onderdeel van de duurzame bedrijfstak New Energy Solutions van het Noorse oliebedrijf.

"Wij kijken er naar uit om met het nieuwe fonds te investeren in aantrekkelijke en ambitieuze ondernemers en een bijdrage te leveren aan het vormgeven van de energie van de toekomst", zegt Irene Rummelhoff, executive vice president van New Energy Solutions.

Over een periode van vier tot zeven jaar wil het oliebedrijf investeren in bestaande projecten en nieuwe technologieën die een impact hebben op de huidige manier van energie produceren. Statoil ziet onder andere kansen om te investeren in windenergie, transport en smart grids.

Duurzame energie Statoil

Met oliebedrijf ExxonMobil is Statoil een onderzoek gestart om met drijvende windturbines aan boorplatforms elektriciteit te leveren. Daarnaast bouwt Statoil aan de Schotse kust een windpark dat voor 20.000 huishoudens stroom levert. 

Bron: Statoil | Foto: Carl Wycoff Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)