14-03-2016 09:55 | Door: Thijs ten Brinck

Geotechnisch ingenieursbureau Fugro onderzoekt zeebodem op drie locaties waar projectontwikkelaars windparken gepland hebben.

Het Nederlandse Fugro brengt voor het windpark Hollandse Kust de vorm van de zeebodem in kaart.

Windpark Hollandse Kust strekt zich uit tussen Noordwijk en Egmond

In drie tot vier weken scant Fugro naar mogelijke obstakels waar de ontwikkelaars van dit 1.400 megawatt grote offshore windproject rekening mee moeten houden.

De schepen van Fugro brengen daarbij ook de samenstelling van de bodem in kaart, zodat toekomstige ontwikkelaars de funderingen van de windmolens juist kunnen kiezen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stelt de door Fugro vergaarde data beschikbaar bij de tender voor het windpark. Die aanbesteding gaat in 2017 van start.

760 megawatt in Groot-Brittannië

Naast de grote Nederlandse opdracht verwierf Fugro ook in Groot-Brittannië twee klussen.

Voor de kust van Aberdeen brengt het ingenieursbureau de locatie voor een toekomstig windpark van 100 megawatt in kaart.

Het Deense energieconcern Dong schakelt Fugro in om extra informatie te vergaren over de bodemgesteldheid van de zee bij het 660 megawatt grote offshore windpark Walney Extension.

Eerder contracteerde Dong de Nederlandse offshore-specialist Van Oord al om de 87 funderingen van dit windpark aan de Britse westkust te installeren.

Bron: Fugro, ReNews, Windpower Engineering | Foto: kees torn, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)