23-03-2012 20:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met de verkiezing tot 'ecopreneur van de maand' is het Amsterdamse M2 Power de eerste genomineerde voor de Green Metropole Award 2012. De start-up ontwikkelt een nieuwe batterijtechnologie voor elektrisch vervoer.

M2 Power ontwerpt en levert lithium-ijzerfosfaat (LiFePeO4)-batterijen. Die leveren meer energie, maar wegen minder dan gewone batterijen. De batterijen worden vooral toegepast voor elektrisch vervoer, een stevige duurzame groeimarkt. Daarnaast kunnen ze vaker opgeladen worden en zijn beter bestand tegen hele koude of warme omgevingstemperaturen.

De start-up is de eerste ‘ecopreneur’ die aan het einde van dit jaar kans maakt op de Green Metropole Award, een aanmoedigingsprijs voor duurzame ondernemers in stadsregio Amsterdam. De nominaties en de prijs zijn een initiatief van Green Metropole, een duurzaam samenwerkingsverband van de metropoolregio Amsterdam.

Dirk van Gogswaardt, een van de eigenaars van M2 Power, reageerde enthousiast: “De nominatie geeft ons een steun in de rug voor alles waar we mee bezig zijn. We gaan er alles aan doen om de jury te overtuigen zodat we aan het eind van het jaar de prijs winnen.”

Elke maand een kandidaat

De komende maanden wordt door een jury, bestaand uit verschillende partners van het samenwerkingsverband Green Metropole, elke maand een duurzame ondernemer uitverkoren, een ‘ecopreneur’.

“De Green Metropole Award moet een echt kwaliteitskeurmerk worden, een eresaluut aan ondernemers die het lichtend voorbeeld zijn voor ons allemaal,” zei Ilse van den Breemer, businessmanager van Green Metropole. “Belangrijk is dat deze ‘ecopreneur’ in staat is om ideeën te delen, om samen te werken met collega-ondernemers, kennisinstellingen en overheid. De som is veel meer dan het geheel der delen.”

Nieuwe kandidaten kunnen nog steeds meedingen door zich in te schrijven via info@greenmetropole.nl. De winnaar krijgt onder meer een jaar lang begeleiding vanuit de partners van Green Metropole – de Amsterdamse Innovatie Motor, New Energy Docks, Syntens, GreenITconsortium, VU en UvA.

Foto: Gerrit van der Linden