29-03-2016 16:12 | Door: Thijs ten Brinck

In het Gelderse Hengelo ontwikkelt NL Solarpark een zonnecentrale in een parkachtige omgeving. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra en landschapsarchitect Nico Wissing tekenden voor het ontwerp.

Energiecoöperatie Qurrent verkoopt de stroom die de 7.000 zonnepanelen in het Solarpark de Kwekerij opwekken. De zonnepanelen krijgen in het project een plek midden in de natuur, in een parkachtige omgeving waar ook schapen grazen.

‘Dubbel groene stroom’ voor 550 huishoudens

“Solarpark de Kwekerij is een fantastisch voorbeeld hoe je met een creatieve aanpak draagvlak creëert voor groene stroom opwekken op land”, zegt Richard Klatten, directeur van Qurrent.

“De betrokkenheid van de bewoners is groot. Zij profiteren straks van een prachtig park en groene energie. Wij geloven in de combinatie van het nuttige met het aangename.”

Het park, ontworpen door Hoekstra en Wissing van NL Greenlabel, krijgt een oppervlak van 7 hectare. In de lente van 2017 gaat het park open voor het publiek. De zonnepanelen zijn dan al geïnstalleerd; in augustus 2016 levert het park zijn eerste duurzame zonnestroom.

zonnepark

Bron: NL Solarpark | Foto: NL Solarpark