06-04-2016 07:20 | Door: Eelco Brandes

De Nederlandse machinebouwer Solaytec levert deze maand zijn eerste diffusiesystemen voor de productie van zonnepanelen aan een Taiwanese producent. 

Wie de afnemers van de zogeheten ‘Solaytec's Inpassion ALD’  precies zijn, maakt het Eindhovense bedrijf niet bekend. Roger Görtzen, mede-oprichter Solaytec en manager marketing & sales is verheugd met de uitbreiding naar Taiwan. “Een grote kans voor ons om de deur naar deze markt wijd open te zetten en verder te groeien.”

Groeiende interesse

Volgens Görtzen is de interesse in difussiesystemen voor de productie van zonnepanelen groeiende gezien de orders die de afgelopen drie weken zijn binnen gekomen. De Taiwanese deal valt samen met opdrachten voor nog eens drie klanten afkomstig uit China, Japan en Europa. Het bedrijf zegt al langer actief te zijn in deze markten. 

Eerder verkocht de grootaandeelhouder van Solaytec, Tempress, diverse diffusiesystemen voor de productie van zonnepanelen aan Taiwanese producenten. Toen ging het om een machine die de stof borium toevoegt aan halffabricaten voor zonnecellen.

Tempress, gevestigd in het Gelderse Vaassen (gemeente Epe), is onderdeel van het Amerikaanse concern Amtech. Dit concern levert machines voor de zonnepanelen- en chipindustrie.

Bron: Solaytec | Foto: Wijkverenging Tuinwijk via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBederijfsleven)