05-06-2013 11:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

VSMC, een dochterbedrijf van VolkerWessels, levert zijn expertise voor de bekabeling van twee Engelse windparken.

Het Nederlandse VSMC (Visser & Smit Marine Contracting)heeft twee contracten gewonnen voor de aanleg en installatie van de stroomkabels voor de offshore windparken Westermost Rough en Humber Gateway in Engeland.

VSMC, dat in 2007 werd opgericht, is onder anderen gespecialiseerd in het begraven van elektriciteitskabels op de zeebodem.

In opdracht van het Deense DONG Energy zal VSMC begin 2014 starten met de installatie en het begraven van circa 11 kilometer bekabeling voor het Westermost Rough windpark. Deze exportkabel komt aan de oostkust van England, ten hoogte van Hull, te liggen en zal de opgewekte elektriciteit van het 210 megawatt offshore windpark naar het vaste land transporteren.

“Het werk aan Westermost Rough betekent dat we onze goede samenwerking met DONG kunnen voortzetten,” vertelt Arno van Poppel, CEO van VSMC. “We zijn zeer verheugd met deze mooie contracten. Het Humber Gateway windpark gaat ons eerste rechtstreekse project worden dat we voor E.on uitvoeren.”

Grootste van Europa

Van E.on kreeg VSMC de opdracht om in het derde kwartaal van 2013 te starten met de voorbereiding van de zeebodem, het transport en de installatie van twee exportkabels voor het Humber Gateway windpark. Dit windpark, dat uit 70 windturbines bestaat met een totale capaciteit van 288 megawatt, zal op 8 kilometer van de kust worden aangelegd, ter hoogte van Grimsby.

Beide projecten zullen door VSMC uitgevoerd worden in samenwerking met Boskalis Offshore.

Zowel E.on als DONG zijn als eigenaren betrokken bij London Array, dat met 1000 megawat het grootste windpark van Europa is. Ook hier heeft VSMC een belangrijk deel van het werk verricht.

Foto: VolkerWessels