08-04-2016 10:15 | Door: Eelco Brandes

Tech-ontwikkelaar Quby, onder meer bekend van Toon, gaat in zee met de Belgische energieleverancier Engie Electrabel. De samenwerking mondt uit in de slimme thermostaat Boxx die vanaf heden beschikbaar is.

Na het succes met Toon in Nederland, waarbij al meer dan 200.000 huishoudens een abonnement afnemen voor de slimme thermostaat, sprak Eneco, moederbedrijf van Quby, eerder al op DuurzaamBedrijfsleven Radio de ambitie uit om internationaal uit te breiden. Met het uitbrengen van Boxx voor Engie zet het bedrijf een eerste stap over de grens.

Boxx werd voor de eerste keer aan het publiek getoond op de Batibouw-beurs die deze week plaatsvond in Brussel. Boxx zal vanaf heden beschikbaar zijn voor Belgische klanten via de Engie Electrabel-verkoopkanalen.

Meerdere landen

Volgens Ronald Carpentier, CCO van Quby, is de samenwerking met Engie een aanzienlijke stap in de realisatie van de ambitie van Quby om eind 2017 een miljoen actieve gebruikers te hebben van zijn slimme thermostaat: “Op dit moment voeren we in meerdere landen testen uit met toonaangevende energiebedrijven en we verwachten dit jaar meer samenwerkingen aan te kunnen kondigen”.

 Verduurzamen

Quby biedt met de slimme thermostaat aan energieleveranciers de mogelijkheid om innovatieve energie-diensten aan te bieden en om zo hun klanten helpen te besparen en te verduurzamen. Zo is het in Nederland al mogelijk om zonnepanelen te koppelen aan de slimme thermostaat en zowel de opbrengst als het verbruik van de panelen te meten. Voor de toekomst staan volgens het bedrijf verdere productinnovaties gepland.

Bron: Quby | Foto: Quby (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)