07-06-2013 10:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De VS, Europa en China hebben gepraat over een wereldwijde oplossing voor de dreigende handelsoorlog rond de importheffingen op zonnepanelen.

Dat liet de Amerikaanse adviseur voor internationale economische zaken, Mike Froman, donderdag weten. ‘Er zijn enkele eerste discussies geweest, met zowel Europa als China, over hoe we hier mee om kunnen gaan,’ aldus Froman.

De Europese Commissie besloot deze week tot de invoering van importheffingen op Chinese zonnepanelen, waarop China reageerde met een onderzoek naar de dumping van Europese wijn op de Chinese markt.

De Verenigde Staten introduceerden vorig jaar al importheffingen op Chinese zonnepanelen, omdat de Chinese fabrikanten gesubsidieerd zouden worden. In een reactie daarop dreigde China met importheffingen op polysilicium uit de VS. Polysilicium wordt gebruikt bij de productie van zonnepanelen.

De Nederlandse ondernemingsorganisatie VNO-NCW zei eerder deze week dat een handelsoorlog niet erg waarschijnlijk is. Volgens de organisatie moeten China en Brussel snel gaan praten om een compromis te vinden.

Bron: Reuters Foto:  Jeremy Levine Design via Flickr.com