21-04-2016 07:11 | Door: Eelco Brandes

Stadswarmte draagt bij aan minder CO2-uitstoot, meent Nuon. Alleen vorig jaar al is door gebruik van stadwarmte 194.611 ton minder CO2 uitgestoten in vergelijking met individuele HR-ketels op gas.

Stadswarmte is een energievoorziening die gebruikmaakt van restwarmte die vrijkomt bij elektriciteitsopwekking of verbranding van afval. Nuon zorgt ervoor dat warmte die normaal gesproken in de lucht of het oppervlaktewater verdwijnt, wordt hergebruikt om woningen, bedrijven en instellingen in de omgeving te verwarmen en van warm water te voorzien.

205.000 aansluitingen

In Nederland heeft Nuon, omgerekend naar woningen, 205.000 aansluitingen op stadswarmte. Nuon zorgt met de online publicatie van de CO2-reductierapporten voor relevante informatie per stadswarmteregio.

De bron van stadswarmte bepaalt de wijze waarop de CO2 wordt gereduceerd. Uit de cijfers blijkt dat de gebieden waar een afvalenergiecentrale de bron is, zoals in Rotterdam, Arnhem en Nijmegen, de CO2-besparing hoger is.

CO2 calculator

Klanten van Nuon kunnen nu zelf bekijken hoeveel CO2 zij in hun eigen huis hebben bespaard. Met de CO2-calculator zorgt Nuon ervoor dat bewoners met stadswarmte direct zien hoeveel kilo CO2 ze bespaard hebben door in te vullen hoe groot het jaarverbruik was.

Bron: Nuon | Foto: Flickr Creative Commons