22-04-2016 10:29 | Door: Eelco Brandes

Vrijopnaam is een nieuwe energieleverancier die naar eigen zeggen iedereen in staat stelt zelf zijn energie op te wekken. Dit doet het bedrijf door zonnepanelen op afstand te bieden.

Klanten van vrijopnaam beginnen volgens het bedrijf direct met het zelf opwekken van hun energie. Op dit moment beschikt vrijopnaam over zo'n 15.000 zonnepanelen in vier zonneparken in Nederland. Vrijopnaam garandeert naar eigen zeggen een minimale opbrengst per jaar per paneel.

Bas Wijnen, directeur van vrijopnaam licht toe: "Waarom zou je stroom kopen als je het zelf kunt opwekken? Wij leveren de opgewekte energie thuis af, zonder de winstmarge die traditionele partijen inhouden.”

Belangrijk voordeel

Volgens Wijnen vergen de zonnepanelen een beperkte investering vooraf en brengen ze de energierekening verder omlaag. Dat de zonnepanelen niet gekoppeld zijn aan hun woning is voor veel consumenten een belangrijk voordeel. “Het houdt je flexibel bij verhuizingen, je kan ook meedoen als je geen eigen huis bezit of als je zonnepanelen op je dak niet mooi vindt."

Wijnen: “Vrijopnaam investeert via zijn coöperatie het volledige aankoopbedrag van een paneel in de aanleg van nieuwe zonneparken in Nederland.”

Bron: Vrijopnaam | Foto: Flickr  Creative Commons