13-05-2016 09:41 | Door: Eelco Brandes

Een consortium bestaande uit Eneco, Shell en Van Oord heeft ingeschreven op de tender van de Nederlandse overheid voor de bouw van twee windparken voor de Zeeuwse kust.

Het consortium heeft MHI Vestas gekozen als preferred supplier van de windturbines, zo laat Eneco weten. Het gaat om een investering van enkele miljarden euro's. Het precieze aanbestedingsbedrag is vanwege de concurrentiegevoeligheid niet bekend.

"Het is jaren geleden sinds Shell een grote investering deed in zonne- of windenergie in Nederland."

Of Shell hiermee een nieuwe koers inslaat, wil het bedrijf niet zeggen, meldt NOS.nl. Het is jaren geleden sinds het olie- en gasbedrijf een grote investering deed in zonne- of windenergie in Nederland.

"We zijn erg blij met dit consortium", laat Eneco in een reactie weten. "Iedereen brengt zijn eigen expertise mee." Hoe de verdeling is tussen de drie partijen wil Eneco niet zeggen.

350 megawatt

De twee windparken waarvoor de overheid een tender heeft uitgeschreven, Borssele I en II, zullen elk tot 350 megawatt aan stroom gaan produceren, genoeg om 825.000 huishoudens van stroom te voorzien. Ze komen 22 kilometer van de kust van Zeeland te liggen.

Andere partijen

Ook andere partijen hebben op de opdracht geboden. Het duurt nog dertien weken voordat de overheid een beslissing neemt.

Bron: Eneco/Nos | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)