06-02-2012 11:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Gedurende 2011 steeg de markt voor windenergie met 21 procent wereldwijd. Vooral China, als marktleider, vergrootte de totale afzet van windenergie aanzienlijk.

De globale handel in windenergie heeft een zeer positieve groei ervaren afgelopen jaar, de markt steeg met 41 Gigawatt tot een grootte van 238 Gigawatt. China nam daarvan 18 Gigawatt voor haar rekening, oftewel 44 procent van de totale groei.

Deze cijfers toont het rapport Global Wind Statistics 2011 van de Global Wind Energy Council.

Na China volgen de Verenigde Staten met een marktpositie van 6,8 Gigawatt. Op nummer 3 en 4 nemen India en Duitsland plaats. India leidt in het algemeen de markt voor hernieuwbare energie in 2011 wat voornamelijk komt door een spectaculaire groei van 700 procent in installaties voor zonne-energie.

Opkomend

“Ondanks de malaise in de wereldeconomie, blijft de technologie voor windenergie zich stabiel ontwikkelen,” stelt de secretaris-generaal van de Global Wind Energy Council, Steve Sawyer. “2011 en 2012 zijn zware jaren, maar op de lange termijn beoogt de windindustrie een positieve groei. ”

De markt voor windenergie hoopt zich komend jaar verder uit te breiden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. In 2011 verdubbelde Brazilië, een van de vier BRIC economieën, haar windinstallaties tot een totaal van 1500 Megawatt. Maar ook in Honduras, de Dominicaanse Republiek en de Kaapverdische eilanden aan de westkust van Afrika zijn de ontwikkelingen van de windindustrie zichtbaar.

Bron: Treehugger

Foto: Johnnyalive