24-05-2016 17:27 | Door: Erik Verheggen

Vandaag heeft het Shell-bestuur een helder signaal gekregen van zijn aandeelhouders: investeer in duurzame energie. Dat succes claimt Follow This, dat 97 procent van de Shell-aandeelhouders tegen zijn resolutie zag stemmen.

Grote pensioenfondsen spraken hun steun uit voor de geest van de resolutie, maar wilden niet voor stemmen, omdat ze niet op de stoel van de bestuurders van Shell willen gaan zitten. Ze spraken wel luid en duidelijk uit dat ze meer leiderschap van Shell in de energietransitie naar een duurzame energietransitie verwachten, bij monde van Sylvia van Waveren van Robeco.

"In mei 2015 stond Follow This voor het eerst op de Shell-aandeelhoudersvergadering, namens 400 aandeelhouders met 10.000 aandelen," zegt Mark van Baal, oprichter van Follow This. "Een jaar later hebben we 100 miljoen aandelen, met een waarde van ongeveer € 2,5 mrd, achter onze missie: Shell wordt een duurzaam energiebedrijf. 10.000 keer zo veel dus."

"Het belangrijkste is dat duurzame energie nu op de agenda van Shell staat en er niet meer af zal gaan tot Shell een duurzaam energiebedrijf is”, zegt van Baal.

In de uitzending van DuurzaamBV Radio van 26 april licht Mark van Baal de afloop van de Shell-aandeelhoudersvergadering verder toe.

Bron: Follow This | Foto: Follow This