17-06-2016 07:29 | Door: Eelco Brandes

De Duurzame Energie Unie start een crowdfunding-actie. Met de opbrengst wil de coöperatie de benodigde professionaliseringsslag maken om zijn groeiambitie te realiseren: 100.000 afnemers van lokale, schone energie in 2020.

De inschrijving voor een investering is open tot 21 juli. Dat is volgens de unie ook financieel aantrekkelijk; het rendement bedraagt 6 procent, uitgekeerd in geld of in de vorm van duurzame energie. Na zeven jaar krijgen deelnemers hun inleg terug. De minimale inleg bedraagt € 500.

Almeerse Wind

Bij de Duurzame Energie Unie kunnen de inwoners van Nederland zelf hun eigen duurzame energievoorziening voor elkaar krijgen. Met hun 26 lokale energiebedrijven zijn 10.000 Nederlanders bij de Duurzame Energie Unie aangesloten, van TexelEnergie en Leudal Energie tot HilverZon en Almeerse Wind.

Zij wekken stroom op met een eigen windmolen of zonneveld, de Duurzame Energie Unie verzorgt de energielevering. Crowdfunding stelt de Duurzame Energie Unie naar eigen zeggen in staat verder te professionaliseren en zo meer te investeren in duurzame, lokale projecten voor en door burgers. 

Bron: Duurzame Energie Unie