10-08-2016 10:14 | Door: Eelco Brandes

Zonnepark Harlingen heeft via crowdfunding op Zonnepanelendelen € 300.000 opgehaald onder 352 huishoudens.

Naast de crowdfunding wordt er geld aangetrokken van een duurzame bank om zo het project van 3.528 zonnepanelen te realiseren, meldt Zonnepanelendelen.  Zonnepark Harlingen is een samenwerking tussen Coöperatie Zonnnepark Harlingen, gemeente Harlingen, Greenchoice en platform ZonnepanelenDelen. De verwachting is dat er december 2016 zonnestroom wordt geproduceerd op de Fahrenheitstraat in Harlingen

Productief zonnepark

Het zonnepark wordt geplaatst op 18.412 vierkante meter grond op industrieterrein Oostpark te Harlingen. In totaal zorgen de zonnepanelen zo voor een capaciteit van 952 kilowattpiek. In het eerste volledige jaar wordt een productie van het zonnepark verwacht van meer dan 1 miljoen kilowattuur.

Frans van Wieren van Zonnepark Harlingen over de crowdfunding: “Het was een uitdaging om de financiering voor dit park rond te krijgen. Met behulp van creatieve oplossingen, veel betrokken partijen en via crowdfunding is dat toch gelukt.”

Hij vervolgt: “We hebben er voor gezorgd, zelfs in de vakantieperiode, dat het benodigde bedrag binnen een maand op tafel is gekomen met behulp van 352 huishoudens. Dit is boven verwachting, we zijn heel blij met dit gegeven vertrouwen. Nu kunnen we ons verder gaan voorbereiden op de realisatie van het Zonnepark.”

Bron: Zonnepanelendelen | Foto:public domain