17-08-2016 07:11 | Door: Eelco Brandes

Dit jaar zijn al een record aantal mensen in België veranderd van energieleverancier, blijkt uit cijfers van de de VREG, de Vlaamse energieregulator.

Dat schrijft VTM Nieuws. Elektriciteit is dit jaar fors duurder geworden in België en daarom gaan mensen sneller kijken of ze niet kunnen besparen door van leverancier te veranderen.

Voor elektriciteit stapten dit jaar al 460.000 mensen over van leverancier, terwijl dat er 330.000 waren in dezelfde periode van vorig jaar. Daarnaast beslisten 330.000 mensen om ook voor gas van leverancier te veranderen. Vorig jaar deden maar 233.000 mensen dat.

Dirk Van Evercooren, directeur marktwerking VREG, schrikt niet van de cijfers. "Er is een grote concurrentiestrijd tussen de verschillende elektriciteits- en aardgasleveranciers, ook qua duurzaam aanbod. Dus klanten krijgen ook constant aanbiedingen en dat speelt zeker ook mee", vertelt hij.

Nederland

Ondanks de dalende energieprijzen stapten ook in Nederland vorig jaar niet eerder zoveel consumenten over naar een andere energieleverancier. In 2015 was dat 15,1 procent, constateerde Autoriteit Consument & Markt in zijn Energiemonitor over 2015.  Nederland scoort hiermee ruim boven het Europees gemiddelde van 6 procent.

 

Bron: VTM Nieuws | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)