17-08-2016 15:42 | Door: Eelco Brandes

De Britse regering heeft groen licht gegeven voor de bouw van 's werelds grootste offshore windpark buiten de Engels kust. De zogeheten Hornsea Project Two-boerderij moet uiteindelijk over 300 windturbines en een capaciteit van maximaal 1,8 gigawatt beschikken.

Het nieuwe windpark moet genoeg energie voorzien aan 1,6 miljoen woningen, meldt Psych.org. Het betreft een uitbreiding van Hornsea Project One, dat goed is voor 1.2 gigawatt energie. De realisatie hiervan is reeds begonnen.

Beide windpark-projecten worden ontwikkeld door het Deense bedrijf Dong Energy, 's werelds grootste exploitant van offshore windparken. Londen besloot dinsdag een vergunning te verlenen voor Hornsea Project Two, op ongeveer 55 mijl (90 kilometer) ten oosten van de Engelse kust.

Investering windpark

De investering voor windpark Hornsea Project Two is in totaal ongeveer £ 6 mrd (€ 6,9 mrd). De regering verwacht 10 gigawatt aan offshore windenergie te installeren voor het einde van het decennium. Gevolgd door een 10 gigawatt offshore windvermogen na 2020.

Bron: Psych.org | Hoofdfoto: public domain Foto in tekst: Dong Energy