22-08-2016 13:30 | Door: Hidde Middelweerd

Vomar Voordeelmarkt is gestart met de installatie van 4.000 zonnepanelen. Deze komen op het dak van het distributiecentrum in Alkmaar te liggen.

Dit maakte Vomar vandaag bekend in een persbericht.

Zonnepanelen

Het project, dat ongeveer  € 1,3 mln kost, is naar verwachting eind oktober afgerond. De 4.000 zonnepanelen worden op een oppervlakte van 18.000 vierkante meter geïnstalleerd. In de toekomst is er wellicht nog ruimte voor uitbreiding, want het distributiecentrum heeft een totale oppervlakte van 41.000 vierkante meter.

De zonnepanelen gaan ongeveer 1 miljoen kWh opwekken, genoeg om 300 Nederlandse huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. De zonnepanelen gaan de opgewekte energie leveren aan het distributiecentrum zelf.

Duurzaamheid

De installatie van zonnepanelen is onderdeel van een groter plan van Vomar om het distributiecentrum duurzamer te maken. Zo maakt de supermarktketen gebruik van vrachtwagens met drie temperatuurzones, waardoor het aantal transportbewegingen sterk verminderd is. Daarnaast speetl het distributiecentrum een belangrijke rol bij het gescheiden inzamelen en verwerken van bedrijfsafval. Dit afval wordt vervolgens verbrand in een nabijgelegen installatie, die energie terug levert aan het distributiecentrum.

Onlangs behaalde Vomar ook al haar doelstellingen op het gebied van duurzame kip.

Bron: Vomar | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)