06-09-2016 07:03 | Door: Chris Thijssen

De weerman- en vrouw van Het Weer, het weerprogramma van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT), geven behalve weersvoorspellingen voortaan ook verwachtingen voor zonne- en windenergie.

De extra informatie rondom zonne- en windenergie kan volgens de VRT impliciet zijn, zoals een analyse van de omstandigheden van de afgelopen dag of een voorspelling van de omstandigheden voor de volgende dag.

Maar ook explicietere berichtgeving behoort tot de mogelijkheden. Zo is het denkbaar dat de presentatoren de totale productie van zonne- en windenergie over een bepaalde periode vermelden of bepaalde periodes met elkaar vergelijken.

Duurzame energie

“We vinden het belangrijk om deze extra service te bieden, zoals we dat ook doen voor andere neveneffecten van ons weer, zoals de uv-index of de ozonconcentratie”, zegt Frank Deboosere, samen met Sabine Hagedoren verantwoordelijk voor de presentatie van het weerprogramma, in een bericht van VRT.

“Zon en wind worden almaar belangrijker als energiebronnen. Het is bovendien schone energie”, vervolgt de weerman. “We willen het belang ervan benadrukken door er geregeld informatie over te geven in Het Weer.”

De omstandigheden voor zonne- en windenergie worden volgens Deboosere voortaan aangeduid met eigen icoontjes in het weerbericht.

Bron: VRT