09-09-2016 07:03 | Door: Eelco Brandes

Een nieuwe vereniging met de naam Impact040 moet maatschappelijke initiatieven tussen bedrijven en organisaties in Eindhoven een duurzaam karakter geven.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad (ED). De nieuwe netwerkorganisatie moet netwerken met duurzaamheid als hoofdthema stimuleren en verbreden en dient als overlegorgaan en adviesraad voor de gemeente Eindhoven.

Eindhoven kende de afgelopen vijf jaar al de netwerkclub ‘het Maatschappelijk Ondernemen Diner’. Dit is een initiatief van de financiële dienstverlener De Lage Landen (DLL), de gemeente Eindhoven, de stichting Samen voor Eindhoven en diverse bedrijven uit Eindhoven.

Vraag en aanbod

Dit zogeheten MO040-diner wil maatschappelijke initiatieven door bedrijven en organisaties laten groeien en bloeien. Met gesloten beurzen worden aan tafel vraag en aanbod met elkaar in contact gebracht. Om meer richting duurzaamheid op te schuiven moet nu de vereniging Impact040 worden opgericht, vindt de stuurgroep van het diner, bestaande uit onder meer PWC, Rabobank, NXP, Van der Valk, Banning en Woonbedrijf.

B & W van Eindhoven legt de oprichting van de vereniging eerdaags voor aan de gemeenteraad. Overigens krijgt Impact040 volgens het ED geen subsidie.

Bron: Eindhovens Dagblad | Foto: public domain