29-09-2016 15:09 | Door: Erik Verheggen

Crowdfundingplatform ZonnepanelenDelen is door de VN geschaard onder de dertien wereldwijde winnaars van de Verenigde Naties Climate Change Award.

“Nu kunnen we onder andere Leonardo DiCaprio vertellen over onze activiteiten om klimaatverandering tegen te gaan tijdens de volgende VN-klimaatconferentie in Marrakesh, de opvolger van de belangrijke klimaatconferentie in Parijs”, meldt het bedrijf in een persbericht.

ZonnepanelenDelen, het grootste crowdfunding platform in de EU voor collectieve zonne-energieprojecten, verbindt eigenaren van een geschikt dak voor zonnepanelen aan ‘daklozen’: consumenten die willen investeren in zonne-energie, maar zelf geen geschikt dak hebben.

zonnepanelen delen

“We zijn vereerd dat we door een instituut als de Verenigde Naties geselecteerd zijn als UN Lighthouse Activity. Dit brengt ons weer een stap dichterbij ons doel om de beste financieringsoplossing te zijn voor zonne-energie en dat voor iedereen beschikbaar te maken” zegt Sven Pluut, oprichter en CEO van ZonnepanelenDelen.

Zonne-energie

ZonnepanelenDelen heeft tot nu toe twintig zonne-energieprojecten en 16.000 zonnepanelen gefinancierd, dankzij totaal € 3 mln aan investeringen. Volgens ZonnepanelenDelen financieren banken graag mee met de zonne-energieprojecten, waardoor de impact van elke gecrowdfunde euro wordt vergroot.

Pluut: “We willen in 2020 1 miljoen zonnepanelen realiseren via ons platform en hebben alle steun nodig om dat doel te realiseren. Erkenning vanuit de VN voor onze activiteiten om klimaatverandering tegen te gaan helpt daarbij heel erg.”

Momentum for Change is een initiatief van het UNFCCC-secretariaat om aandacht te geven aan de meest innovatieve en schaalbare voorbeelden om klimaatverandering te stoppen.

Klimaatverandering

“Het is indrukwekkend om te zien hoeveel originele en creatieve manieren er zijn om klimaatverandering tegen te gaan,” zegt UNFCCC-woordvoerder Nick Nuttall in het persbericht.

De 2016 UN Lighthouse activities werden geselecteerd door een internationale adviescommissie als onderdeel van van het secretariaat’s Momentum for Change initiatief, dat opereert in samenwerking met het World Economic Forum Global Project on Climate Change en het Global e-Sustainability Initiative.

zonnepanelen delen

Bron en foto's: ZonnepanelenDelen