06-10-2016 10:30 | Door: Hidde Middelweerd

Een nieuw windpark van 65 windmolens komt naar alle waarschijnlijkheid bij de IJsselmeerdijk in Flevoland te staan. Het park krijgt een vermogen van ongeveer 215 megawatt, goed voor de stroomvoorziening van ongeveer 172.000 huishoudens.

Dit meldt Nuon in een persbericht.

Vorige week ondertekenden zeven betrokken partijen, waaronder Nuon, het ministerie van Economische Zaken en de gemeenten Dronten en Lelystad, een intentieovereenkomst om het windpark te realiseren. Het nieuwe windpark komt in projectgebied Noord te staan, in het oosten van Flevoland, en moet in 2020 gebouwd worden.

Windenergie

Het windpark is onderdeel van het Regioplan Wind, een samenwerkingsverband tussen de provincie Flevoland en verschillende gemeenten. In dit plan is vastgelegd hoe oude, kleine windmolens in de aankomende jaren worden vervangen door nieuwe, grotere turbines, die meer windenergie opwekken.

Projectgebied Noord

Momenteel staan er al circa 85 windmolens in projectgebied Noord. Hiervan zijn er ongeveer 28 van Nuon. De andere molens worden geëxploiteerd door lokale boeren of exploitanten buiten de polder.

Deze molens worden in de aankomende jaren vervangen door nieuwere windturbines, met meer vermogen.

Bron: Nuon | Header-foto: public domain, In tekst-foto: Nuon