12-10-2016 12:26 | Door: Erik Verheggen

Het nieuwe windpark ‘Tellenes’ in Noorwegen moet met vijftig windmolens de datacentra van Google van stroom voorzien. Aegon investeert € 92 mln in het project.

Google heeft een contract gesloten om twaalf jaar lang alle stroom van het park af te nemen, meldt Reuters. Het bedrijf is sinds 2007 klimaatneutraal, maar moet steeds op zoek naar duurzame elektriciteit. Het geïnstalleerd vermogen van het park, ten zuiden van de stad Stavanger, bedraagt 160 megawatt,

De investering is onderdeel van een nieuw fonds, GRIF, met een portefeuille aan impactinvesteringen door Aegon Nederland en Aegon Asset Management in onder meer sociale woningbouw, ziekenhuizen, sportverenigingen, ontwikkelingsbanken en duurzame energiebronnen, schrijft Aegon woensdag in een persbericht.

Pensioenfondsen kunnen direct beleggen in het GRIF fonds. Klanten kunnen alleen indirect in het fonds beleggen. Aegon investeert naast dit fonds ook in sociale woningbouw, zonne-energie, microfinanciering en green bonds.

Naast Aegon investeert ook ’s werelds grootste vermogensbeheerder Blackrock in het park Tellenes. Het  project moet eind 2017 klaar zijn. Het is dan het grootste Noorse windproject.

Bron: Aegon, Reuters | Foto: Ole Houen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)