21-10-2016 12:25 | Door: Erik Verheggen

Investeerders kunnen een grote rol spelen in de strijd tegen klimaatverandering. Maar hoe stel je een uitgebalanceerd portfolio samen? Wat zijn de trends en risico’s? Die vragen staan centraal tijdens de ontbijtsessie ‘Decarbonizing your investment portfolio’.

Informatie en data over de CO2-voetafdruk van beleggingen is steeds beter beschikbaar. Investeerders gebruiken die data om de milieudruk van hun eigen portfolio te verlagen en tegelijkertijd bedrijven aan te sporen om CO2-uitstoot te verlagen.

Tijdens een bijeenkomst op 17 november, georganiseerd door DNV GL in Amsterdam, komen de belangrijkste aspecten van CO2-reductie voor investeerders aan de orde. Kansen, risico’s en de laatste stand van de technologie. Er is daarnaast volop gelegenheid voor netwerken en gesprekken met experts.

Ja, ik meld me aan

Kansen en risico’s in bestaande beleggingen

Senior Energy Economist Hans van Cleef van ABN Amro behandelt de kansen en risico’s van het investeren in fossiele assets. Welke veranderingen zijn er zichtbaar in de markt, en hoe beïnvloeden die je beleggingsportfolio? Welke keuzes heb je en wat is de financiële impact daarvan?

Kansen en risico’s door CO2-reductie

Volgens Uniper kan de nieuwe MPP3-kolencentrale op de Maasvlakte een belangrijke rol spelen in het verkleinen van de CO2-voetafdruk van de Rotterdamse haven. Director corporate affairs Hans Schoenmakers van Uniper bespreekt het project Energy Hub West.

Routekaart naar een toekomst zonder fossiele energie

Directeur research en innovatie van DNV GL geeft zijn visie op technologische trends die de weg bereiden voor een toekomst zonder fossiele energie. Welke keuzes kunnen beleggers daarvoor maken? Wat is de rol van groene obligaties, wet- en regelgeving en technische ontwikkelingen?

Inschrijven voor deze ontbijtbijeenkomst is gratis, maar wees er snel bij want de ruimte is beperkt.

Wanneer?

17 November 2016, Van 08:00 tot 10:15 

Waar?

Corso Como (WTC)
Strawinskylaan 77 
1077 XW Amsterdam

Ja, ik meld me aan

Bron: DNV GL | Foto: franzconde, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)