18-11-2013 11:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Amerikaanse onderzoekers hebben een manier gevonden om de verloren energie uit wifi-straling opnieuw te gebruiken.

Volgens de wetenschappers van de Amerikaanse Duke University gaat er genoeg energie verloren om te gebruiken voor het opladen van kleine elektronica.

Het streven van de onderzoekers was om de verloren energie op te vangen en opnieuw in te kunnen zetten. Een klein toestel van goedkope materialen dat microgolven omzet in gelijkstroom moest het antwoord bieden. De werking van het apparaat is te vergelijken met een zonnepaneel. Met conductoren uit glasvezel en koper wordt er stroom van 7,3 volt opgewekt.

Voordelig voor consument

Het ontwerp is mogelijk te gebruiken voor diverse types energie, bijvoorbeeld het opvangen van trillingen en geluid. De ontwikkelde technologie kan een positieve bijdrage leveren aan het energieverbruik van particulieren.

Door het monteren van het toestel in woningen zou de verloren energie van wifi-signalen opnieuw gebruikt kunnen worden. De onderzoekers spreken over een eventuele integratie met een mobiele telefoon die niet in gebruik is om stroom op te slaan. De consument kan zo efficiënter omgaan met het energieverbruik.

 

Bron:mo nieuws

Foto:mihperu via flickr