29-10-2016 17:30 | Door: Fitria Jelyta

Tesla onthult zijn laatste ontwikkeling op het gebied van de thuisbatterij: de Powerwall 2. In combinatie met een innovatief zonnedak, dat het bedrijf samen met SolarCity heeft ontwikkeld, kan Tesla elke woning off-grid maken.

Dat schrijven verschillende media. Tesla-ceo Elon Musk maakte vandaag de Powerwall 2 en het zonnedak met ‘onzichtbare’ zonnepanelen bekend. De nieuwe Powerwall 2-thuisaccu moet 14 kilowattuur aan groene stroom opslaan en 5 kilowatt aan stroom afgeven. Met de opgeslagen stroom in de Powerwall 2 kan een woning 24 uur lang worden verlicht en wordt een koelkast gedurende een dag van stroom voorzien, schrijft de website Arstechnica UK.

De Powerwall 2 beschikt over een vloeibaar thermisch controle-systeem, geintegreerde wisselstroom-gelijkstroom-omzetter en allerlei slime software, om de elektriciteit kan af te geven op basis van de energievraag.

‘Onzichtbare’ zonnepanelen

De prijs van de Powerwall 2 bedraagt $ 5,500. In januari 2017 gaat Tesla de thuisaccu’s installeren. Het zonnedak wordt in de zomer van 2017 geplaatst op woningen in de Verenigde Staten, schrijft de website Techcrunch. Doordat het zonnedak van glas is gemaakt, zegt het concern de levensduur van de daken te kunnen verlengen ten opzichte van traditionele daken. Tegen Techcrunch zegt Musk dat de duurzame zonnedaken zelfs een langere levensduur hebben dan de woningen waarop ze zijn geinstalleerd. 

Bron: Techcrunch, Cnet, Arstechnica UK | Foto: Tesla