23-12-2013 12:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een nieuw landelijk keurmerk voor aanbieders van zonne-energie moet de deskundigheid van de sector verzekeren. Branchevereniging Holland Solar nam het initiatief voor het ‘Zonnekeur Installateur’.

Het keurmerk maakt het mogelijk deskundige en betrouwbare aanbieders van zonne-energie te herkennen. De zonne-energiebranche laat hiermee zien een professionele bedrijfstak te zijn.

De populariteit van zonne-energie groeit snel, met name voor thuisgebruik. De laatste twee jaar is het aantal aanbieders van zonnepanelen en zonneboilers dan ook snel toegenomen. Voor zonneboilers bestond er al het keurmerk Zonnekeur Boiler. Dat keurmerk is in 2013 uitgebreid naar installateurs. Op de website www.zonnekeur.com is voor elke regio in Nederland te zien welke installateurs aan het keurmerk voldoen.

Keurmerk

Inmiddels zijn er in Nederland veel bedrijven actief die zonne-energie aanbieden. De Zonnekeur-installateur kent de producten en kan een goed systeem ontwerpen en monteren. Gerard van Amerongen, voorzitter van Holland Solar, is erg blij met het keurmerk: “We moeten in de huidige groeifase van de zonne-energiemarkt er alles aan doen om de kwaliteit te bewaken.”

Bedrijven met het keurmerk weten volgens Van Amerongen hoe ze het maximale rendement uit een zonnepaneel kunnen halen. Bovendien hebben ze kennis van veilig werken. “Zonne-energie wordt steeds populairder en het is erg belangrijk dat de technologie alle beloftes waar kan maken. Dat kan alleen met professionele installateurs.”

Bron: Energienieuws

Foto: ell brown