02-01-2014 11:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De verkoop van elektrische en semi-elektrische voertuigen gaat sneller dan het plaatsen van openbare oplaadpunten.

Het tekort aan laadpunten binnen Nederland gaat tot files leiden bij de stopcontacten. Stichting e-laad, een leverancier van oplaadpunten, geeft aan dat de groeispurt van de elektrische auto’s niet gelijk op gaat met het plaatsen van nieuwe oplaadpunten.

“Het komt op populaire laadpunten nu al voor dat mensen die hun auto willen opladen, op één of twee auto’s in de wacht stuiten”, zegt een woordvoerder van e-laad.

Nederland

Het aantal elektrische auto’s en plug-in-hybrides is enorm gestegen het afgelopen jaar. In 11 maanden tijd is de vloot verdrievoudigd van 6300 naar 19.000 duurzame voertuigen. Het aantal laadpunten is met 23 procent gestegen naar 3434 openbare laadpunten. Volgens e-laad stagneert het plaatsen van nieuwe oplaadpunten. Dit is het gevolg van de afhankelijkheid van gemeentes en marktpartijen voor de financiering van de laadpalen.

Om files tegen te gaan tracht de stichting andere oplossingen voor te dragen, zoals het toepassen van parkeersensoren die aangeven wanneer een auto is opgeladen om zo snel mogelijk het laadpunt weer vrij te maken.

Een andere oplossing voor het probleem is het plaatsen van snellaadpunten. Elektrische auto’s kunnen zichzelf bij dit soort punten in ongeveer 20 minuten opladen. Bij normale punten duurt dat uren.

Het Nederlandse Fastned is bezig met het plaatsen van dit soort palen. Epyon, een starter van Nederlandse bodem, heeft een technologie ontwikkeld voor snelladen waardoor Fastned het plan kon verwezenlijken. De eerste vier laadpunten zijn al gerealiseerd en over ongeveer twee jaar moet de uitbreiding van het netwerk compleet zijn. Via de kaart kan men bekijken of er al een laadpunt in de buurt is geplaatst.

Bron: nuzakelijk | Foto: evgonetwork