15-01-2014 10:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De zonnesector in het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt de grootste van Europa door de prikkel van subsidies en de dalende prijs van onderdelen.

Dit blijkt uit een onlangs verschenen rapport van adviesbureau en accountant PwC. Volgens het rapport staat het VK momenteel nog niet aan de top wat betreft de ontwikkeling en innovatie van zonne-energie. Echter verwacht PwC dat de sector de komende jaren enorm zal groeien.

Projecten

Voor het komende jaar staan er projecten op de planning voor de installatie van in totaal 2000 megawatt aan zonnecapaciteit. De toename aan zonneprojecten is toe te kennen aan de toezegging van de Britse overheid om tot 2020 subsidies te verlenen. In andere Europese landen is de subsidiekraan voor de zonnesector juist dichtgedraaid.

Verder kwam de Britse zonnesector pas laat op gang in vergelijking met andere Europese landen. Hierdoor hebben de Britten de expertise van andere landen kunnen overnemen en toepassen op eigen grond. De projecten zijn nu vaak goedkoper en sneller te realiseren waardoor het VK een groeispurt maakt.

Bron: nuzakelijk / de groene courant | Foto: bill masta