08-02-2017 13:30 | Door: Erik Verheggen

De ontwikkelingen in de energiesector gaan razendsnel, maar wat is de impact op de waardering van energie-assets? Die vraag staat centraal tijdens de ontbijtsessie ‘Valuation of energy assets’ in Amsterdam.

Prijzen voor offshore wind kelderen en kernenergie wordt uitgefaseerd. Nieuwe technologie als stroomopslag en hernieuwbare energiebronnen worden volwassen. Investeerders moeten deze ontwikkelingen en onzekerheden meenemen in hun beslissingen. Dat vraagt om begrip van de energiemarkt en juridische aspecten, maar ook van de financiële risico’s.

Tijdens de bijeenkomst op 8 maart, georganiseerd door DNV GL in Amsterdam bieden sprekers van Simmons & Simmons en Vattenfall inzichten over de waardering van energie-assets. Er is daarnaast volop gelegenheid voor netwerken en gesprekken met experts.

Ja, ik meld me aan

Risico’s en levensduurverlenging

Wat is de technische levensduur van een windturbine? Hoe zit het met de kosten voor operatie en onderhoud na het verstijken van de garantieperiode? En hoe krijgen die risico’s een plaats in het financiële model? Gerben Epema van Vattenfall behandelt deze onderwerpen.

Juridische risico’s

Andrea Chao en marieke Driessen van Simmons & Simmons gaan in op de juridische aspecten van levensduurverlenging van energie-assets. Hoe zit het met de rol van certificeringen en vergunningen in de waardering ervan?

De waarde van curves

Prijscurven laten zich niet altijd gemakkelijk voorspellen. Welke curves zijn het meest bruikbaar? Hoe neem je marktontwikkelingen mee in die projecties en waar liggen de risico’s? Carmen Wouters van DNV GL biedt inzicht in de waarde van toekomstscenario’s.

Inschrijven voor deze ontbijtbijeenkomst is gratis. Wees er snel bij, want de ruimte is beperkt.

Wanneer?

8 maart 2017, van 08:00 tot 10:15

Waar?

Corso Como (WTC)
Strawinskylaan 77
1077 XW Amsterdam

Ja, ik meld me aan

Foto: Jordi C, Shutterstock