23-01-2014 12:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Solarcentury en Network Rail hebben woensdag de grootste zonnebrug ter wereld in de Londense metropool geopend.

De zonnebrug over de Londense rivier de Theems is het resultaat van vijf jaar werk van de bedrijven Solarcentury en Network Rail.

 

Zonnebrug

 

Op het dak van de brug zijn 4.400 zonnepanelen geplaatst die de Blackfriars metrostation voorzien van de helft van het totale stroomverbruik. De zonne-energie zou de CO2-uitstoot met 511 ton per jaar moeten verminderen. Naast de duurzame brug is Londen ook al elektrisch openbaar vervoer rijk.

“Het opvallende dak van de brug is naast een duurzaam project ook een iconisch monument en kilometers zichtbaar langs de Theems”, aldus David Statham, directeur van spoorwegbedrijf First Capital Connect.

Het was een groot en complex project om te realiseren. Het succes zat in de goede planning en de integratie van de panelen tijdens het ontwerpstadium.

Suzanna Lashford, hoofd sales bij Solarcentury, hoopt dat dit project als inspiratie dient voor de ontwikkeling van nog meer grootschalige projecten op het gebied van duurzame energie. De zonnebrug is een grote stap voor Londen in het streven naar de realisatie van een duurzame stad.

 

Bron: businessgreen | Foto:  ADTeasdale