16-02-2017 12:01 | Door: Hidde Middelweerd

Massachusetts stapt wellicht volledig over op duurzame energie in het aankomende decennia. Daar kan een recent ingediend wetsvoorstel voor gaan zorgen.

Dat meldt SouthCoast Today.

Duurzame energie

In het wetsvoorstel, dat wordt gesteund door verschillende senatoren, staat beschreven dat elk huis, gebouw en voertuig per 2035 wordt aangedreven door duurzaam opgewekte stroom. Mocht het wetsvoorstel doorgang vinden, is Massachusetts de eerste Amerikaanse staat die zich committeert aan duurzame energie.

In de eerste fase van het plan zal de staat zich focussen op het verhogen van energie-efficiëntie van gebouwen en het introduceren van nieuwe wetgeving die de bouw van energie-efficiënte gebouwen stimuleert. In de tweede fase van het plan richt de staat zich op grootschalige implementering van duurzame energie.

Inmiddels hebben 53 wetgevers zich al achter het wetsvoorstel geschaard, ruim een kwart van het totale aantal wetgevers in de Amerikaanse staat.

Donald Trump

Massachusetts staat met dit plan frontaal tegenover de Amerikaanse president Donald Trump, die klimaatverandering ontkent en de kolenindustrie juist een boost wil geven.

“Nu Donald Trump de opkomst van duurzame energie dreigt te blokkeren, is het tijd voor Amerikaanse staten om op te staan”, zegt Ben Hellerstein, state director van de non-profit organisatie Environment Massachusetts, tegenover SouthCoast Today.

Bron: SouthCoast Today | Foto: Iakov Filimonov/Shutterstock.com