14-03-2017 10:25 | Door: Hidde Middelweerd

Eneco is als eerste Nederlandse bedrijf toegelaten tot het Science Based Targets initiative (SBTi). Dit internationale initiatief helpt bedrijven bij het behalen van en bijdragen aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

In dit initiatief worden de doelstelling van Eneco op het gebied van duurzaamheid in lijn gebracht met de internationale klimaatdoelstellingen van Parijs. Andere bedrijven die inmiddels zijn toegelaten tot het SBTi zijn bedrijven als Wallmart, Sony en Coca-Cola.

Duurzaamheid

Eneco neemt met de toetreding tot het SBTi verantwoordelijkheid voor de gehele keten waarin de energiemaatschappij actief is. Sinds 2007 werkt het bedrijf naar eigen zeggen aan zijn missie om ‘duurzame energie van iedereen’ te realiseren. Eneco heeft sindsdien fors geïnvesteerd in windparken op zee en land en de verduurzaming van stadswarmte.

Guido Dubbeld, CFO Eneco Groep, in een persbericht: “We zijn blij dat Eneco Groep als eerste Nederlandse bedrijf toegelaten is tot het SBTi. Wereldwijd is als klimaatdoelstelling afgesproken om binnen 2 graden Celcius opwarming van de aarde te blijven, liever zelfs minder. Hiervoor heeft Eneco Groep het One Planet Plan ontwikkeld. Zo dagen we onszelf, onze leveranciers en klanten uit om binnen de grenzen van onze aarde te opereren.”

Bron: Eneco | Foto: Eneco