29-03-2017 16:33 | Door: Hidde Middelweerd

Het bedrijf achter luchtvaartmaatschappij EasyJet gaat groene stroom en gas verkopen in Nederland, onder de naam EasyEnergy. Consumenten kunnen groene stroom en gas afnemen van het kersverse bedrijf tegen actuele inkoopprijzen.

Dat meldt het AD.

Slimme meters

”De huidige energiemarkt is totaal intransparant", zegt CEO en co-initiatiefnemer Maarten Roelfs tegenover het AD. “Aanbieders lokken klanten met allerlei welkomstpremies en bonussen, waardoor energie goedkoop lijkt. Maar na een jaar ga je honderden euro's extra betalen, tenzij je blijft wisselen."

Bij EasyEnergy gaat het net even anders. Per aansluiting brengt het energiebedrijf maximaal € 5 per maand aan vastrecht in rekening. Dit nieuwe businessmodel is mogelijk door de opkomst van slimme meters, waardoor EasyEnergy per uur kan zien hoeveel stroom een klant verbruikt. ”Stroomprijzen verschillen per uur, gasprijzen per dag”, vervolgt Roelfs tegenover het AD. “Met deze wetenschap kunnen mensen ervoor kiezen een was te draaien op het moment dat stroom het goedkoopst is of de thermostaat hoger te zetten als gas goedkoop is."

Fluctuerende prijzen

Experts reageren positief tegenover het AD, maar zijn ook kritisch. Zo zorgen de fluctuerende prijzen ervoor dat het lastiger is voor consumenten om in te schatten hoe hoog hun energierekening zal zijn. Daarnaast kan de energierekening in de winter stukken hoger uitvallen, vanwege meer gasverbruik.

Het bedrijf zelf stelt dat consumenten van EasyEnergy zeker goedkoper uit zullen zijn.

Bron: AD | Foto: Edith Rum/Shutterstock.com