25-02-2014 11:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

General Electric Company (GE) trekt tot 2020 €7,3 mrd extra uit voor onderzoek naar nieuwe methoden om energie op te wekken. 

De Amerikaanse multinational  verlengt het huidige onderzoeksproject naar duurzame energie dat volgend jaar afloopt. Dat programma liep sinds 2005 en heeft een totale begroting van $15 mrd.

GE wil het geld de komende jaren onder andere gebruiken voor onderzoek naar duurzame winning van fossiele brandstoffen. Een van de speerpunten is de reductie van watergebruik bij schaliegaswinning. Oliebedrijven verbruiken per bron ongeveer 7,5 miljoen liter water  om de brandstoffen naar boven te halen. GE onderzoekt of water in dat proces is te vervangen door  CO2. Het concern wilt ook investeren in goedkopere windmolens en duurzame opslagmethodes van aardgas.

De investering in energieonderzoek onderstreept de ambitie van GE op de energiemarkt, die in de Verenigde Staten in de lift zit. Vorig jaar nam GE al branchegenoot Lufkin over, dat onder andere oliepompen maakt. General Electric is een van de grootste bedrijven ter wereld, met een jaaromzet van ongeveer €109 mrd.

Bron: Nuzakelijk | Foto: @mjb via Flickr