27-02-2014 11:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Groene stroom is nauwelijks duurder dan grijze stroom en in sommige gevallen zelfs goedkoper. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Aan de hand van de tarieven van januari 2014 constateert de Consumentenbond dat het goedkoopste contract voor groene stroom €7 per jaar minder kost dan de goedkoopste grijze overeenkomst. De consumentenorganisatie vergeleek van verschillende leveranciers de jaarcontracten met vaste prijzen.

Delta, Dong Energy en Electrabel maken geen onderscheid tussen grijs en groen. De klant betaalt hetzelfde tarief. Essent rekent voor Windkracht220, het duurzaamste product uit haar aanbod, €35 euro meer dan voor het grijze contract 'Zeker 1 jaar grijs'. Energiedirect.nl vraagt een toeslag van €24 voor haar hernieuwbare energie.

Bij de strict groene aanbieders NLE en Greenchoice zijn eveneens prijsverschillen zichtbaar. Binnen het duurzame energiesegment maakt de Consumentenbond  onderscheid tussen lichtgroene en donkergroene stroom. Uit de test blijkt dat NLE haar duurzaamste energievorm, Nederlandse wind, aanbiedt voor nog geen procent meer dan hun minst groene product, dat afkomstig is van Scandinavische waterkrachtcentrales.

Bron: Consumentenbond | Foto: Avij via Wikipedia Creative Commons