12-05-2017 07:35 | Door: Hidde Middelweerd

De Europese Commissie heeft drie Franse plannen op het gebied van duurzame energie goedgekeurd. Met de uitvoering van de plannen wordt de capaciteit aan duurzame energie in het land uitgebreid met 17 gigawatt.

Dat meldt Climate Action Programme.

Duurzame energie

De uitbreiding van de duurzame energiecapaciteit moet tot stand komen door de realisatie van een schare aan kleinschalige projecten. Zo bestaat het eerste plan uit de uitrol van kleine windparken op land, waarbij elk windpark een maximum van zes windturbines mag hebben. Deze windparken, met een gezamenlijke capaciteit van 15 gigawatt, worden in de aankomende tien jaar gebouwd. Het budget voor dit plan is € 1 mrd per jaar.

Het tweede plan is gericht op zonne-energie en moet zorgen voor de uitrol kleinschalige zonneparken, met een gezamenlijke capaciteit van 2,1 gigawatt. Voor dit project wordt een jaarlijks budget van € 190 mln beschikbaar gesteld.

Voor het derde project is een jaarlijks budget van € 58 mln beschikbaar. Dit project richt zich op het omzetten van restproducten uit het riool, zoals methaangas, naar duurzame energie.

Frankrijk

Frankrijk heeft als doelstelling om 23 procent van zijn energiebehoefte uit duurzame energiebronnen te genereren in 2020. De uitvoering van bovenstaande plannen moet hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Emmanuel Macron, de kersverse president van Frankrijk, sprak onlangs de intentie uit om de capaciteit op het gebied van zonne- en windenergie in Frankrijk tot en met 2022 te verdubbelen.

Lees ook:

VIDEO: Macron laat weinig heel van Trump's klimaatbeleid

Bron: Climate Action Programme | Foto: Shutterstock.com