18-05-2017 07:33 | Door: Hidde Middelweerd

De Egyptische overheid stelt miljarden dollars beschikbaar voor de realisering van duurzame energieprojecten in het Afrikaanse land.

In 2020 moet 20 procent van de stroomvoorziening in Egypte uit duurzame energiebronnen komen. In 2035 moet dit percentage zijn opgekrikt naar 37 procent. Momenteel haalt Egypte slechts 3 procent van zijn stroomvoorziening uit duurzame energiebronnen. Dat stelt Climate Action Programme.

Duurzame energie

Om deze ambitieuze percentages te behalen, investeert de Egyptische overheid miljarden dollars in zonne- en windenergieprojecten. Zo staan er verschillende zonne-energieprojecten op de rol in de Westelijke Woestijn, een onderdeel van de Sahara.

Egypte is een uitgelezen plek om duurzame energie op te wekken. Zo is de Egyptische kust bij uitstek geschikt voor het opwekken van windenergie en schijnt in het land jaarlijks 3.300 tot 4.000 uur de zon.

Noord-Afrika en het Midden Oosten

Zowel in Noord-Afrika als het Midden-Oosten komen steeds meer duurzame energieprojecten van de grond. De Middle East Solar Industry Association (MESIA) stelde in het rapport ‘Solar Outlook Report 2017’ dat er momenteel 5,7 gigawatt aan zonne-energieprojecten in de pijplijn zit.

Bron: Climate Action Programme | Foto: Shutterstock.com